Comfortabele schuimen voor intensief buitengebruik | KUSzzz

Schuim voor buitenkussens

KUSzzz biedt kwalitatief uitstekende schuimen. Al onze schuimen zijn door hun specifieke eigenschappen zéér geschikt voor buitengebruik op steigerhouten meubels, loungebanken, tuinstoelen of ligbedden. Er is een ruime keuze uit koudschuim, polyetherschuim en calipore.

Wij bekleden schuim met Tricot of Dacron. Dat zorgt ervoor dat de hoes strak om het schuim komt te zitten en beschermt de stof tegen versnelde slijtage.

stapels koudschuim

Koudschuim en polyetherschuim wat zijn de verschillen?

Koudschuim wordt ook vaak HR schuim genoemd. HR staat voor High Resilience (hoge veerkracht). Koudschuim is zéér comfortabel door zijn hoge veerkracht. Dit komt door de ongelijke celstructuur van het materiaal. De cellen reageren verschillend op elkaar, waardoor je meer comfort ervaart dan bij polyetherschuim. Polyetherschuim wordt aangeduid met SG wat staat voor Soortelijk Gewicht. Het Soortelijk Gewicht geeft aan hoe zwaar het materiaal is per m3. Bij polyetherschuim met een laag Soortelijk Gewicht ontstaat sneller kuilvorming. Polyetherschuim verliest op den duur zijn veerkracht als je het indrukt. Bij koudschuim komt kuilvorming niet voor.

Koudschuim

Aangeduid met HR

Géén kuilvorming

Ongelijke celstructuur

Beter ventilerend

Hoog comfort

Vlamvertragend

Goede ondersteuning

Polyetherschuim

Aangeduid met SG

Minder kuilvorming

Ronde gelijkmatige cellen

Minder ventilerend

groene loungekussens met strakke rugkussens

Calipore schuim mag altijd buiten blijven liggen

Calipore schuim is geschikt om langere periode buiten te laten liggen. Het schuim is waterdoorlatend en droogt snel op. Door de grote open cellen kan het vocht makkelijker worden afgevoerd dan conventioneel koudschuim en polyetherschuim. Het water stroomt voor 90% door de cellen, de overige 10% verlaat het schuim door de hoge vochtregulerende werking. Calipore is ideaal voor loungekussens die niet overdekt staan, rondom het zwembad, strandpaviljoens en in vochtige ruimtes zoals sauna’s en zwembaden.

Door de grote open cellen is Calipore stugger en daardoor iets minder comfortabel dan bijvoorbeeld koudschuim of polyetherschuim.

Droogt snel op

Waterdoorlatend

UV-bestendig

Grote open cellen

Bacteriedodende werking

Stugger

caliporre schuim
Chat met ons